Gå til innhold

Inviterer til en kveld med sofisitikert pop

Inviterer til en kveld med sofistikert pop

Marie Vangen er klar for å gi publikum en stemningsfull og stilig musikkopplevelse midt i sentrum. Hun har et flunkende nytt album med seg, inspirert av farmor.

Det blir balsam for sjelen og vakker musikk for ørene når Rødbanken åpner hele 1. etasje for en festkonsert fredag 13. mars. Da skal nemlig Tromsø-artisten Marie Vangen med band fylle lokalet.

– Det blir så laid-back og herlig. Det blir på en måte en intimkonsert, selv om det er plass til mange, sier Vangen. De fleste krinkler og kroker i 1. etasje skal nemlig fylles opp av publikum.

Er du en av de som har sikret deg billett? Konserten begynner kl. 1915.

Følg gjerne med på Facebook-arrangementet.

Her kan du også se om det er noen som legger ut billetter de ikke skal bruke.

Sofistikert voksenpop

Vangen kaller det en festkonsert, for hun feirer utgivelsen av sitt første fullskala album «Little Can We Do About the Rain» Samtidig feirer Rødbanken åpningen av byens nye praktbygg og møtested.

– Dette blir den første store konserten etter albumslippet. Det er en type sofistikert og nær voksenpop som er skapt for et lyttende publikum, og det tror vi at vi kommer til å få oppleve i Rødbanken. I det hele tatt tror jeg at musikken min og den nye Rødbanken vil være en tilnærmet perfekt match, sier Marie Vangen og legger til:

– Det er virkelig rett sted for denne musikken, som er full av kraft, driv og eleganse.

Jurist og artist

Vangen er opprinnelig fra Sørreisa, men bor i Tromsø. Til daglig jobber hun som førsteamanuensis ved Juridisk fakultet på UiT. Det lar seg foreløpig kombinere med rollen som artist. Faktisk mener hun at jobben som jurist og artist krever mange av de samme egenskapene.

– Jeg har masse nytte av min yrkesbakgrunn når jeg driver et artistforetak. Jeg er avhengig av å kommunisere, av å formulere meg, skrive og selge. Det er mange likhetstrekk mellom dette og de egenskapene jeg må ha i dagjobben også, sier hun.

Inspirert av farmor

Hennes første album inneholder ti sterke låter som hver for seg og sammen er med på å oppsummere livet: Begeistringen, beruselsen, fortvilelsen, gledene, sorgene, kjærligheten og strevet. Inspirasjonen har hun hentet fra farmor.

– Albumet er inspirert av utallige samtaler ved farmors kjøkkenbord opp gjennom årene. Hennes visdomsord «Du vet, det er så lite vi kan gjøre. Vi må bare ta det som kommer» er noe som jeg lever etter, og som preger albumet mitt. Det er gjenkjennelige fortellinger for mange, sier Marie Vangen.

Ekstra schwung

På albumet samarbeider Vangen med flere gjestemusikere, blant annet med Kjetil Holmstad-Solberg i Violet Road og Arktisk Filharmoni (tidl. NOSO). På festkonserten tar hun med seg sitt faste band, musikere hun har samarbeidet med i årevis.

– Jeg er så heldig å ha med meg noe av det fineste av musikere landet kan oppdrive. Jeg må klype meg litt i armen av og til, sier hun, og avslører at de skal koste på seg litt ekstra schwung i Rødbanken. Nemlig korister.

– Vi skal svinge oss ordentlig, og tar blant annet med oss korister.

Marie er ikke ukjent for Tromsø-publikummet. Hun har spilt flere intimkonserter med sitt materiale sammen med Tore Bruvoll de siste årene. Nå blir det en konsert med mer smell, og Rødbanken er det perfekte stedet for å slå på stortromma.

– Jeg gleder meg masse, og det passer veldig bra med en festkonsert akkurat her. Det er vel verdt å feire at albumet endelig er her, og det er gøy å kunne få kaste glans over Rødbanken. Det er et utrolig flott bygg, og jeg synes det er koselig at folk kan få en ordentlig kulturopplevelse midt i Tromsø sentrum, sier Vangen.

Urban stemning

Mona Løbach Willumsen, kvartalssjef i Rødbanken gleder seg til å få besøk av Marie Vangen og bandet. Det er stor stas å kunne tilby en gratis konsert for folk i Tromsø. Rødbanken AS har som formål å skape aktivitet for byens befolkning.

– Det blir tett, men samtidig en god anledning til mingling. Folk kan stå litt rundt i lokalet, og det blir mange innsmett der folk kan kjøpe noe å ha i glasset. Alle kan stille seg der de finner plass, det blir en litt urban stemning – og en stor lytteopplevelse, sier Løbach Willumsen.