Gå til innhold
FULLT: Senioruniversitetet 45+

FULLT: Senioruniversitetet 45+

FULLT: Senioruniversitetet 45+

Om arrangementet

Bankhjørnet - onsdag, 24. november 2021, kl. 11:00

Senioruniversitetet

Historiker Harald Dag Jølle ved Norsk Polarinstitutt ga i fjor ut andre og siste bind av sin bredt anlagte biografi om Fridtjof Nansen. Foredraget vil ta utgangspunkt i boka.
«Aldri har du kommet nærmere denne verdensberømte nordmannen», skriver forlaget på omslaget. Her får du sterke drifter, følelser og lengsler. Nansen var en vanskelig far og utfordrende ektemann. En superkjendis med store beundrere, og bitre fiender. En avansert tenker med enkle politiske løsninger.
Nansen var forsvarsvenn som så nedrustning og fred som eneste redning for Europa; nasjonalisten som jobbet for internasjonalt samarbeid; polarhelten som syntes norske krav på Grønland var en forfengelighetssak. Han talte sitt eget borgerskap midt imot og la ned et herkulesarbeid for redde folk i det kommunistiske Russland».

Vi får kun ha 40 personer i lokalet. Foredragsholder har på kort varsel lagt opp til 2 foredrag etter hverandre, kl 11.00 og kl 12.30. Vi åpner for påmelding frafredag 05.11. kl 12.00. Se egen link for påmelding. Vi er underlagt visse restriksjoner og ber alle vise hensyn med en meters avstand. Bruk sprit og munnbind når du ikke sitter på tilvist plass. Har du influensasymboler, ber vi om at du ikke møter.
Vi ønsker deg hjertelig velkommen til Rødbanken og et interessant foredrag!

Påmelding: https://suit.pameldinger.no/