Gå til innhold

Skattekista - Rødbanken deler

Skattekista

Ideen om Rødbanken deler

Rødbanken deler lokalt engasjement var en ide vi fikk etter gjentatte nedstenginger og få muligheter til å møtes fysisk. Har du lyst å dele noe med de fine folka som bor her? Har du en hobby eller noen tips og triks som kan være fint å formidle?

Ta kontakt med oss. Vi hjelper deg!

Påfyll til deg fra oss i Rødbanken

Vi lever i en krevende tid, og Rødbanken ønsker å spre positivitet der vi kan. Vi har derfor laget en helt ny videoserie som vi kaller Skattekista. Her har vi invitert flinke lokale folk, med kunnskap og lidenskap om å dele sitt engasjement med oss.

Målet vårt er ganske enkelt å by på ny kunnskap, energi, inspirasjon eller et avbrekk med underholdning – og dermed spre positivitet.

Håper du finner noe spennende i skattekista vår!
Hilsen oss i Rødbanken

 

 

Videoer fra skattekista

Fredag 14.5.21

I dag har vi vært så heldige og fått med oss daglig leder og eier av Lycke Frisør Hildegunn Johansen og hennes dyktige frisør Marita Kristin Dubland. Sammen vil de gi deg en smakebit på hvordan du kan style, sette opp og pynte håret ditt til 17. mai. 👏

Nå er det ikke lenge til den store dagen og vi gleder oss til å se deg i finstasen. Hipp Hipp Hurra😊

Mandag 10.5.21

Marianne Dukureh Lakselv er daglig leder på Norsk Flid Husfliden i Tromsø. I denne filmen vil hun gi deg tips og triks til hvordan du behandler bunaden din. Husk å ta vare på det fineste plagget du har, noen andre kan få glede av det senere💕

Vi gleder oss fortsatt til 17. mai!

 

Tirsdag 5.5.21

Nå er det snart 17 mai og vi gleder oss stort!

I denne filmen vil Karina Holthe fra Mestergrønn på Nerstranda vise deg hvordan du kan sette sammen en enkel 17. mai bukett. Hun er innom teknikker for hvordan du lager en fin bukett, snitter og steller den. Her er det masse å lære! I filmen har hun brukt Germini, blå eryngium og hvit lisianthus.

Vi gleder oss til 17 mai 🥰

 

Mandag 19.4.21

I dag skal du få bli kjent med Bjørn-Tore Hilmarsen fra Dance Lab Tromsø. Profesjonell breaker, koreograf og danselærer. Breaket i over 20 år, stått på 100 scener som danser og deltatt på internasjonale battles. Visse du at Bjørn-Tore tidligere har satt opp egen forestilling på Hålogaland Teater og er produsent for kommende ArcticJam som skal arrangeres på Fjellheisen i august 2021😊

I denne filmen vil han lære deg 4 hovedelementer innen break.

 • Toprock
 • Downrock
 • Powermoves
 • Freez

Dette er en del av Rødbanken UNG. Der vi ønsker å inkludere, inspirere og skape noe positivt for de mellom 13 og 19 år. Er du derimot eldre og glad i å bevege kroppen er det flott om du hiver deg med. Dans er for alle😊

 

 

Mandag 29.3.21 

Del 2 av 3 Pålegging av glidvoks

 • Foran og bak festesonen, bevarer sålen og gir bedre glid.
 • Drypp gjeldende glidevoks med et smørejern, fordel den jevnt utover glidsonene, pass på å bruke riktig temperatur – for høy varme kan ødelegge sålen.
 • La stå i ca. 20 min, og dra av voksen med plastsikling, husk midtranden!
 • Børste med messingbørste/nylonbørste for å få bort voksrester, slik at sålen blir blank og ren

Del 3 av 3 Vedlikehold av felleski

 • Fellerens: Vask fellene med egnet rensemiddel (skin cleaner). Pass på å ikke bruke for sterke rensemidler – disse kan løsne limet på fellen)
 • Felleimpregnering: for å unngå å trekke vann, slik at ising oppstår (glipptak). Spray/gnikk på og la tørke
 • Hurtigglider: fordel utover glidsonene, la tørke 10-15 min, børste med nylonbørste / polere lett over til slutt

NB! Det finnes ulike bindinger som lett kan justeres! For bedre feste – flytt bindingen framover. For bedre glid – flytt bindingen bakover

Nyt påsken folkens! Beveg deg og husk at fysisk aktivitet er medisin for kroppen!

Søndag 28.3.21 møter du Jørn Myrvoll, skientusiast både bortover, nedover og oppover. Til daglig jobber han som idrettslærer ved Tromsdalen vgs og trener i TUIL Ski. I sine yngre dager var han aktiv skiløper og på sine eldre har han gjennomført både Marcialonga og Vasaloppet. Her gir Jørn deg tips til festesmurning.

Skismurning del 1 av 3  – Pålegging av Festesmurning

 • Festesone fra skohæl  og 65-75 cm framover
 • Smøre mange jevne tynne lag istedenfor ett tykt lag. Opplever du glipptak så legg på et ekstra lag eller en varmere voks, eller smør ca. 5 cm lenger fram mot tuppen.
 • Ved tørr nysnø: Begynne med kald tørrvoks (blå), og justere med varmere tørrvoks (lilla/rød) etter dagens temperatur.
 • Ved våt grovkornet snø: Pålegging av klister, tynt og jevnt fordelte lag. Bruk handbaken – for lettere å fordele det utover (så sitter hanskene også godt på😊)

Ta på deg skiene og kom deg på tur. God Påske!

Torsdag 25.3.21 møter du Martin Antonsen som vil fortelle deg om tre ulike bøker du kan lese i påsken!

Martin har lang fartstid fra bokbransjen og er utdannet bokhandler. Til daglig driver og jobber han på Norli Bokhuset i Storgata som har vært en bokhandel siden 1918. Mest av alt elsker han bøker og tar lidenskapen med seg i jobben.

I denne filmen vil Martin fortelle deg om tre ulike bøker du kan kose deg med i påsken.

Max Manus: Rottejegeren
Grethe Bøe: Mayday
Elin Anna Labba: Herrene sendte oss hit
(Kagge forlag, Cappelen Damm, Pax Forlag)

Håper det ga deg litt inspirasjon til å lese i påsken!