Gå til innhold
FULLT: SuiT 45+: Norske Helgener

FULLT: SuiT 45+: Norske Helgener

FULLT: SuiT 45+: Norske Helgener

Om arrangementet

Bankhjørnet - onsdag, 08. desember 2021, kl. 11:00

Senioruniversitetet

Påmelding

Rødbanken kl. 11.00

Hvem var middelalderens helgener med tilknytning til Norge? De aller fleste vil nok umiddelbart nevne helgenkongen St. Olav først. Han er vår mest kjente helgen både i fortid og nåtid, innenlands og utenlands. Mange kjenner også til St. Hallvard, Oslos vernehelgen, og Sta. Sunniva, den irske kongsdattera som rømte til Vestlandet. I tillegg finnes det også en håndfull andre helgener. Foredraget vil handle om hvem de ulike helgenene var – og deres rolle i datidens katolske kirke og norsk samfunn. I tillegg vil det bli litt om den ortodokse helgenen Trifon av Petsjenga, den russiske munken som kristnet skoltesamene i Sør-Varanger. Til slutt håper jeg publikum kan hjelpe til med et mysterium nå som det nærmer seg Sjursmesse.

Dette er siste foredrag før jul. Vi får fortsatt kun ha 50 personer i lokalet. Påmelding åpner fredag 03.12. kl 12.00. Se egen link for påmelding.
Takk for at du viser hensyn og holder en meters avstand. Bruk sprit og munnbind når du ikke sitter på tilvist plass. Har du influensasymptomer, ber vi om at du ikke møter. Kafeen er åpen for oss fra ca. kl 10.30.
Vi ønsker deg hjertelig velkommen til Rødbanken og årets siste foredrag!